Nazwa u偶ytkownika:   Has艂o:   Zapami臋taj mnie 
Obecny czas: 22 Maj 2012 17:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Re: [Host] Clannad
PostWys艂any: 27 Sty 2012 00:34 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 20 Sty 2012 18:11
Podzi臋kowa艂 : 1 razy
Otrzyma艂 podzi臋kowa艅: 0 razy
PSP: PSP-2004
Firmware: 5.50 GEN
Zacz膮艂em pobiera膰, ostatnio ogl膮da艂em du偶o anime zwi膮zanych z walk膮 i akcj膮, a teraz chce sobie zrobi膰 przerw臋. Po ocenach i opiniach u偶ytkownik贸w wydaje mi si臋, 偶e b臋dzie to ciekawe anime. :sleep:
==========================
Zako艅czenie troch臋 przewidywalne i troch臋 nie lubi臋 takiego typu bohatera, kt贸ry zbytnio nie zauwa偶a zainteresowania swoj膮 osoba, tylko robi rzeczy z g贸ry przes膮dzone. My艣la艂em, 偶e pod koniec mnie czym艣 zaskoczy lub b臋dzie inne zako艅czenie, lecz to tylko m贸j wymys艂.
Anime godne obejrzenia, czas zabra膰 si臋 za 2 serie i zobaczy膰 jak to si臋 potoczy艂o dalej.
8 / 10
ps. Chcia艂bym mie膰 tak膮 w艂asn膮 Tomoye ^^

G贸ra

PostWys艂any: 25 Lut 2012 07:43 
Super Moderator
Super Moderator
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 23 Sty 2008 14:26
Miejscowo艣膰: Warszawa
Podzi臋kowa艂 : 1 razy
Otrzyma艂 podzi臋kowa艅: 5 razy
PSP: PSP-3004
Firmware: 5.03 GEN
Prosi艂em 偶eby艣 poprawi艂 screeny... -.-

G贸ra

PostWys艂any: 23 Mar 2012 12:21 
Sta艂y u偶ytkownik
Sta艂y u偶ytkownik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 21 Sty 2010 14:30
Miejscowo艣膰: Daaleka.
Podzi臋kowa艂 : 8 razy
Otrzyma艂 podzi臋kowa艅: 2 razy
Do tej serii zabiera艂em si臋 d艂ugo i ze spor膮 niech臋ci膮 do stylu rysowania postaci, nie lubi臋 oczu na p贸艂 twarzy, zw艂aszcza tych nale偶膮cych do wianuszka dziewcz膮t. Wiele te偶 s艂ysza艂em o 艂adunku emocjonalnym tej serii, wiele os贸b twierdzi艂o, 偶e tak jak nigdy anime ich nie wzrusza, tak na tej serii zdarzy艂o im si臋 p艂aka膰.
Tymczasem mnie seria specjalnie nie zachwyci艂a, nie wzruszy艂a. W膮tek romantyczny ostatnich odcink贸w wyda艂 mi si臋 by膰 wprowadzony tak b艂yskawicznie, 偶e a偶 nielogicznie, ju偶 pomijaj膮c patetyczne wyznanie mi艂o艣ci, jakby chodzi艂o o wielk膮 mi艂o艣膰 na ca艂e 偶ycie, a nie zakochanie licealist贸w. Rozumiem, 偶e uczucie w nim dojrzewa艂o, ale mimo wszystko by艂o to ni z gruchy ni z pietruchy.

Przez jedn膮 trzeci膮 serii mia艂em spore problemy z rozr贸偶nianiem dziewcz膮t.

Najbardziej do gustu przypad艂 mi g艂贸wny bohater, kt贸ry bardzo mile mnie zaskoczy艂. Spodziewa艂em si臋 typowego harem贸wkowego 艂amagi i zbocze艅ca, a tu.. przystojny, rozs膮dny ch艂opak z niebanalnym poczuciem humoru, kt贸ry kieruje si臋 zar贸wno uczuciami jak i u偶ywa g艂owy. Bardzo sympatyczna, normalna i najciekawsza tak naprawd臋 posta膰, ogromny plus dla tej serii.

Ale patos ju偶 nie. Pierwsza historia mnie poruszy艂a, potem by艂o ju偶 coraz gorzej. Problemy wydumane, przedstawione tak, by widz p艂aka艂. Nie ruszy艂o mnie to wcale, tak jak w "Angel Beats". No i oczywi艣cie upychanie tragicznej przesz艂o艣ci do 偶yciorysu ka偶dej postaci, jakby bez tego nie mog艂o by膰 ciekawie. Odpychaj膮ce.
Warto obejrze膰 dla g艂贸wnego bohatera. I tylko dla niego.

G贸ra

PostWys艂any: 26 Mar 2012 18:59 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 30 Wrz 2008 16:45
Podzi臋kowa艂 : 0 razy
Otrzyma艂 podzi臋kowa艅: 0 razy
Z pocz膮tku nudzi艂o, ale jednak da艂em drug膮 szanse. Anime bardzo dobre, zaciekawi艂 mnie gatunek. Jedyny minus : Polskie napisy nak艂adane na angielskie : / bardzo nieczytelne i utrudnia ogl膮danie...

Btw: bardziej od g艂贸wnej 艣cie偶ki podoba艂 mi si臋 sp z Tomoya czy Kyou~
Mo偶e g艂贸wna bohaterka przekona mnie jeszcze w AS ^^

G贸ra

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: myshqa98 oraz 0 go艣ci

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj:
Skocz do: