|
Zgadzam si臋 z mmk1995. To nie jest zwyk艂a komedia z g艂upimi gagami. To prawdziwy polski film kt贸ry pokazuje ca艂膮 szar膮 rzeczywisto艣膰 w Polsce
"Nie, no to nie do wiary. Nie, to by膰 nie mo偶e. Osiem lat podstaw贸wki, cztery liceum, potem pi臋膰 bite studi贸w, dyplom z wyr贸偶nieniem, dwadzie艣cia lat praktyki, i oto mi p艂ac膮, jak by kto艣 da艂 mi w mord臋, ja pier****, kur**! Bracia poloni艣ci, siostry polonistki, 130 by艂o nas na pierwszym roku, my艣leli艣my, 偶e nogi boga z艂apali艣my, 偶e oto nas przyj臋to do szko艂y poet贸w. Szko艂a poet贸w, d偶izus, kur**, ja pier****! Przez pi臋膰 lat, stron tysi膮ce, m艂odo艣膰 w bibliotekach, potem bida, bida i rozczarowanie! A potem beznadzieja i staro艣膰 pariasa i wszechpora偶aj膮ca nas wszystkich pogarda, w艂adzy od dyktatury, a偶 po demokracj臋, kt贸ra nas, ka艂amarzy, ma za mniej ni偶 zero. Dlaczego w艂adza ka偶dej ma艣ci ma mnie za nic? Czy czerwona, czy bia艂a, jestem dla niej 艣mieciem, kur**! Pod ka偶d膮 w艂adz膮 czuj臋 si臋 jak kundel! Czemu nie jestem chamem ze sztachet膮 w r臋ku? Kto艣 by si臋 ze mn膮 liczy艂 gdybym rzuci艂 ceg艂膮! A przecie偶 stanowimy s贸l ziemi. Tej ziemi! Mimo 偶e nie jeste艣my prymitywn膮 si艂膮, dyktaturami zawsze wstrz膮saj膮 poeci! Wtedy nas potrzebuj膮, zrozpaczone masy, kt贸re nie widz膮 dalej ni偶 kawa艂 kie艂basy! Kt贸re nie widz膮 dalej... "
_________________ UWAGA!! CA艁Y CZAS UPLOADUJE BOKURANO, TYLKO WRZUC臉 NA RAPIDSHARE KIEDY WSZYSTKO B臉D臉 MIA艁 WSZYSTKO PRZEKONWERTOWANE
|