Nazwa u偶ytkownika:   Has艂o:   Zapami臋taj mnie 
Obecny czas: 11 Lut 2012 11:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 122 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Nast臋pna
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Re: [RS] Final Fantasy [BOX]
PostWys艂any: 29 Gru 2009 12:23 
Nowy
Nowy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 30 Wrz 2008 15:43
Miejscowo艣膰: Knur贸w
Spolszczenie FFVIII ju偶 jest. adres jak poda艂 wy偶ej Krasnal, potrzebna wersja to PAL - [SLES-02080]. Prosz臋 o uszanowanie woli autora spolszczenia i nie wrzucanie tutaj wersji PL (gotowca:P). Jak tylko 艣ci膮gn臋 i uda mi si臋 odpali膰 postaram si臋 zrobi膰 poradnik jak zagra膰 w FFVIII pl na psp.

Ostatnio edytowany przez Seth89, 31 Gru 2009 14:26, edytowano w sumie 1 raz

G贸ra

PostWys艂any: 30 Gru 2009 23:49 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

Do艂膮czenie: 18 Sty 2009 12:06
Miejscowo艣膰: Lublin
PSP: PSP-2004
Firmware: 5.00 M33
HURRRRRA ,dzi臋ki koledze seth89 Final Fantasy VIII PL dzia艂a na moim psp ,dzi臋kuje Ci bardzo ,co do gry nie b臋d臋 jej opisywa艂 bo ka偶dy kto wchodzi na ten temat wie z czym ma doczynienia ale napisz臋 o samym spolszczeniu ,okre艣l臋 je jednym s艂owem REWELACJA !!!!! ,takiego spolszczenia nie mia艂y Final VII ani IX ,przet艂umaczone jest dos艂ownie wszystko od napis贸w pocz膮tkowych ,gr臋 , interface,a nawet filmiki a do tego jest to wierne angielskiemu t艂umaczeniu i bardzo porz膮dnie zrobione, z polskimi znakami i za to wielkie dzi臋ki autorowi tego spolszczenia po zobaczeniu intra i kawa艂ek gameplay a偶 mi si臋 艂ezka w oku zakr臋ci艂a powr贸ci艂y wspania艂e wspomnienia zwi膮zane z ta gr膮 POLECAM T臉 GR臉 !!!

G贸ra

PostWys艂any: 31 Gru 2009 12:01 
Nowy
Nowy
Awatar u偶ytkownika

wojtekmarchewka napisa艂(a):
HURRRRRA ,dzi臋ki koledze seth89 Final Fantasy VIII PL dzia艂a na moim psp ,dzi臋kuje Ci bardzo ,co do gry nie b臋d臋 jej opisywa艂 bo ka偶dy kto wchodzi na ten temat wie z czym ma doczynienia ale napisz臋 o samym spolszczeniu ,okre艣l臋 je jednym s艂owem REWELACJA !!!!! ,takiego spolszczenia nie mia艂y Final VII ani IX ,przet艂umaczone jest dos艂ownie wszystko od napis贸w pocz膮tkowych ,gr臋 , interface,a nawet filmiki a do tego jest to wierne angielskiemu t艂umaczeniu i bardzo porz膮dnie zrobione, z polskimi znakami i za to wielkie dzi臋ki autorowi tego spolszczenia po zobaczeniu intra i kawa艂ek gameplay a偶 mi si臋 艂ezka w oku zakr臋ci艂a powr贸ci艂y wspania艂e wspomnienia zwi膮zane z ta gr膮 POLECAM T臉 GR臉 !!!

w takim razie powiedz mi co zrobi艂e艣 偶eby gra nie wiesza艂a ci si臋 na CD1 zaraz po filmiku ukazuj膮cym ogr贸d Balamb :P ? pr贸bowa艂em uruchamia膰 na 3.71, 3.80 i niestety gra zawiesza sie na tym filmiku (sam pocz膮tek gry ;/)
@CINEK992 tak musisz mie膰 przerobione PSP i wgrany plugin Popsloader (niekt贸re gry chodz膮 bez niego jednak i tak jest on wymagany w wi臋kszo艣ci przypadk贸w

Ostatnio edytowany przez Seth89 31 Gru 2009 14:27, edytowano w sumie 2 razy

G贸ra

PostWys艂any: 31 Gru 2009 13:24 
Nowy
Nowy

Do艂膮czenie: 31 Gru 2009 13:17
Seth89, nie uploaduj ca艂ej gry. Nie po to tworzy艂em spolszczenie, 偶eby teraz kto艣 z tego powodu piraci艂 gr臋 i udost臋pnia艂 j膮 w sieci. :/ Czyta艂e艣 "Ostrze偶enie" w instrukcji instalacji i zrozumia艂e艣 je?
Sorry, ale nie zezwol臋 na wrzucanie spiraconej gry, bo si臋 taka wersja rozpowszechni i jedyny cynk, to b臋dzie balamb.pl i b臋dzie na nas, 偶e to my spiracili艣my gr臋. Bardzo prosz臋 o uszanowanie mojej decyzji i nie udost臋pnianie ca艂ej gry spolszczonej. W nied艂ugim czasie na balamb.pl pojawi si臋 tutorial, jak przerobi膰 gr臋 na PSP, aby dzia艂a艂a.

G贸ra

PostWys艂any: 31 Gru 2009 14:03 
Nowy
Nowy
Awatar u偶ytkownika

Czyta艂em ostrze偶enie- je艣li tylko uda mi si臋 odpali膰 gr臋(i nie bedzie sie wiesza膰 na filmiku) zrobi臋 odpowiedni poradnik (tak jak zamierza艂em na pocz膮tku). Rozumiem ca艂膮 sytuacj臋 (dlatego jedynym powodem dla kt贸rego chcia艂em uploadowa膰 to ,by艂y trudno艣ci w konwersji - patche usuwaj膮ce zabezpieczenia, itp.). Dzi臋ki za ostrze偶enie (nie wiedzia艂em 偶e m贸g艂bym zagrozi膰 tym istnieniu strony,przepraszam) i do zobaczenia na balamb.pl (z pewno艣ci膮 si臋 odezw臋 :)

G贸ra

PostWys艂any: 31 Gru 2009 15:30 
Nowy
Nowy

Seth89 napisa艂(a):
Czyta艂em ostrze偶enie- je艣li tylko uda mi si臋 odpali膰 gr臋(i nie bedzie sie wiesza膰 na filmiku) zrobi臋 odpowiedni poradnik (tak jak zamierza艂em na pocz膮tku). Rozumiem ca艂膮 sytuacj臋 (dlatego jedynym powodem dla kt贸rego chcia艂em uploadowa膰 to ,by艂y trudno艣ci w konwersji - patche usuwaj膮ce zabezpieczenia, itp.). Dzi臋ki za ostrze偶enie (nie wiedzia艂em 偶e m贸g艂bym zagrozi膰 tym istnieniu strony,przepraszam) i do zobaczenia na balamb.pl (z pewno艣ci膮 si臋 odezw臋 :)

Dzi臋ki wielkie za zrozumienie :)

G贸ra

PostWys艂any: 31 Gru 2009 19:58 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

w takim razie powiedz mi co zrobi艂e艣 偶eby gra nie wiesza艂a ci si臋 na CD1 zaraz po filmiku ukazuj膮cym ogr贸d Balamb :P ? pr贸bowa艂em uruchamia膰 na 3.71, 3.80 i niestety gra zawiesza sie na tym filmiku (sam pocz膮tek gry ;/)

Spatchowa艂em tylko tym programem co mi da艂e艣 wersje angielsk膮 nast臋pnie przerobilem go na eboot , doszed艂em do pierwszego zapisu na dziedzi艅cu wyszed艂em z wersji angielskiej i wszed艂em w wersje polsk膮 za艂adowa艂em save-a i dalej gra 艣miga w Pl nie wiem jak daleko dojde bez zawieszenia bo narazie nie gram bo sylwek dzisiaj Pozdrawiam i wszystkim forumowiczom 偶ycz臋 Szczesliwego Nowego Roku

G贸ra

PostWys艂any: 02 Sty 2010 10:09 
Nowy
Nowy

wojtekmarchewka napisa艂(a):

Bardziej szczeg贸艂owo, to gra zawiesza艂a si臋 na ko艅cu filmika z Ogrodem, w chwili, gdy Squall mia艂 wej艣膰 do klasy ;) Pobierz poprawk臋 do CD 1, a b臋dzie ok, poza zawiasami zwi膮zanymi z niedoskona艂ym emulatorem (np. w niekt贸rych miejscach dzia艂u "Informacje" w Tutorialu). :P

G贸ra

PostWys艂any: 02 Sty 2010 22:06 
Nowy
Nowy

Do艂膮czenie: 08 Cze 2009 11:12
Hm, to co z tym poradnikiem 'how to' na psp? ;)
Bo ja spatchowalem iso, na epsxe wszystko smiga, ale kiedy robie eboot na psp nic nie rusza, po prostu czarny ekran. Wybrac dokladnie jakis pops, nie uzywac domyslnego? Inaczej zrobic eboot niz tylko dodac plik i klikajac dalej? ;)
Z gory dzieki za pomoc.

G贸ra

PostWys艂any: 05 Sty 2010 15:51 
Uczestnik
Uczestnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 25 Gru 2007 14:22
Miejscowo艣膰: 艢wiebodzice
PSP: PSP-1003
Firmware: 5.50 GEN
I co z tym poradnikiem FF VIII PL? Mi pierwszy filmik si臋 艂aduj臋, napisy s膮 PL, ale po zako艅czeniu filmiku gra jakby si臋 nie 艂adowa艂a. Zrobi艂 ju偶 to kto艣 tak jak nale偶y?

G贸ra

PostWys艂any: 06 Sty 2010 23:50 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

Witam
Korzystaj膮c z tego 偶e to jest temat o wszystkich Fnalach napisz臋 o odczuciach do cz臋艣ci tych co przeszed艂em i co w tej chwili gram ,przeszed艂em VII i IX w wersji PL a teraz gram w VIII PL wszystkie na PSP, ale w nie gra艂em tak偶e na Playstation 1 w wersji angielskiej .To jest moja ocena i zdaj臋 sobie spraw臋 ze nie ka偶demu sie ona spodoba , a wi臋c FF VII:grafika 8 , muzyka 7 , miodno艣膰 9 . FF VIII:grafika 10 ,muzyka 8 , miodno艣膰 10 , FF IX:grafika : 9 ,muzyka 10 , miodno艣膰 9,5 . Je偶eli chodzi o grafik臋 wygrywa u mnie FF VIII za to jak p艂ynnie przechodzi z gra w filmik , za najciekawsze rozwi膮zanie tak偶e uwa偶am GF i ich zdolno艣ci ,ni偶 materie z FF VII , a co do muzyki to zdecydowanie wygrywa FF IX i utw贸r Melodies of Life ,pi臋kny utw贸r co mam na PSP jako MP3 . Suma sumarum uwa偶am 偶e najlepsz膮 cz臋艣ci膮 FF jest FF VIII ,i teraz czekam na FF XIII na PS3 mam nadziej臋 偶e mnie nie zawiedzie

Nobuo Uematsu Kocham Ci臋 za Twoj膮 tw贸rczo艣膰 i za ka偶d膮 nut臋 co do Final Fantasy

G贸ra

PostWys艂any: 15 Sty 2010 12:01 
Nowy
Nowy

Do艂膮czenie: 23 Kwi 2009 21:24
ja tez mialem problem z uruchomieniem 2 plyty ale sprubowalem jak kolega napisal ze w memory card utilities zaimportowalem sejva w inne miejsce tzn chyba z 2 slotu na 1 lub odwrotnie :) 2ga plyta odpalila jest obraz wszystko jest okey wlasnie gram dalej sejvuje czyli plyta tez jest okey nie jest popsuta jak ktos tu twierdzi :))) gierka zajebiozka wszystkie plyty sie sciagly cale dobre wiec sciagac i grac OCZYWISCIE MOWA O FF9 PL POZDRAWIAM i dzieki za giere

G贸ra

PostWys艂any: 15 Sty 2010 15:36 
Uczestnik
Uczestnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 21 Gru 2008 13:38
Ej jak zainstalowa膰 to spolszczenie do FF VIII prosze o szybk膮 odp.

G贸ra

PostWys艂any: 17 Sty 2010 12:47 
Forumo偶erca
Forumo偶erca
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 19 Sty 2008 20:04
Miejscowo艣膰: Sznycle Ba艂ka艅skie
PSP: PSP-2001
barti77 napisa艂(a):
ja tez mialem problem z uruchomieniem 2 plyty ale sprubowalem jak kolega napisal ze w memory card utilities zaimportowalem sejva w inne miejsce tzn chyba z 2 slotu na 1 lub odwrotnie :) 2ga plyta odpalila jest obraz wszystko jest okey wlasnie gram dalej sejvuje czyli plyta tez jest okey nie jest popsuta jak ktos tu twierdzi :))) gierka zajebiozka wszystkie plyty sie sciagly cale dobre wiec sciagac i grac OCZYWISCIE MOWA O FF9 PL POZDRAWIAM i dzieki za giere

A nie wiesz czy ten spos贸b dzia艂a na cd3? bo mi si臋 po pierwszym filmiku wiesza艂o, a wywali艂em ju偶 jaki艣 czas temu eboota i nie wiem czy 艣ci膮ga膰 i pr贸bowa膰 tym sposobem.

-->MAL<--

G贸ra

PostWys艂any: 18 Sty 2010 12:30 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

Krasnal napisa艂(a):
barti77 napisa艂(a):

A nie wiesz czy ten spos贸b dzia艂a na cd3? bo mi si臋 po pierwszym filmiku wiesza艂o, a wywali艂em ju偶 jaki艣 czas temu eboota i nie wiem czy 艣ci膮ga膰 i pr贸bowa膰 tym sposobem.

Hej Krasnal ja mia艂em to samo z p艂yt膮 3 , i zrobi艂em tak 偶e ten kawa艂ek gry przeszed艂em na angielskiej wersji eboota , po tym filmiku zrobi艂em sejva wr贸ci艂em do wersji PL za艂adowa艂em sejva i po tym by艂o wszystko OK

G贸ra

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 122 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Nast臋pna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 0 go艣ci

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj:
Skocz do: