Nazwa użytkownika:   HasÅ‚o:   ZapamiÄ™taj mnie 
Obecny czas: 24 Maj 2012 11:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [MIX]Habemus Papam (2011) BRRip
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2011 15:29 
Uploader
Uploader

Dołączenie: 28 Lip 2010 18:15
PodziÄ™kowaÅ‚ : 0 razy
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 61 razy
PSP: PSP-1004
Firmware: 5.50 GEN
Habemus Papam
Image
"Habemus Papam – mamy papieża" to jeden z najgłośniejszych europejskich filmów tego roku. Śmiała, inteligentna komedia, w której kościół pokazuje swoją ludzka twarz i wielki europejski przebój kinowy z genialną kreacją Jerzego Stuhra. "Habemus Papam – mamy papieża", które we Włoszech przyniosło prawie 8 milionów dolarów wpływów, to fascynująca historia człowieka, który został papieżem wbrew swojej woli. Nowy namiestnik stolicy apostolskiej (Michel Piccoli), zaraz po zaskakującym dla niego wyniku konklawe, ma przywitać tysiące wiernych zebranych na placu świętego Piotra. Jednak ten głęboko wierzący człowiek jest pełen sprzeczności. Nie tylko uważa, że jest niegodny papieskiego urzędu, ale już wkrótce ukradkiem ucieknie z Watykanu, marząc o odnalezieniu spokoju i prostoty w życiu. Sytuacja wymyka się spod kontroli i grozi wielkim, światowym skandalem. Jedynymi osobami, które mogą stawić czoła wydarzeniom, jakie nigdy jeszcze nie miały miejsca w Watykanie są Rajski, Polak będący od lat rzecznikiem stolicy apostolskiej (rewelacyjna rola Jerzego Stuhra), i wybitny profesor psychiatrii (Nanni Moretti), który ma "wyleczyć" papieża i nakłonić go do objęcia urzędu. Wkrótce wydarzenia nabierają niespodziewanego obrotu, który odmieni życie tych trzech niezwykłych ludzi i zadecyduje o losach przyszłego pontyfikatu.
Image
Ukryta wiadomosc
Tylko zarejestrowani uzytkownicy moga zobaczyc zawartosc.
Ukryta wiadomosc zostala odkryta
Kod:
FS
http://www.fileserve.com/file/tHaa7FN

FSN
http://www.filesonic.com/file/3257976045

WU
http://www.wupload.com/file/2054611097

>>>>Download<<<<

Temat postu: Re: [MIX]Habemus Papam (2011) BRRip
PostWysÅ‚any: 28 Lis 2011 23:18 
Bywalec
Bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Maj 2009 19:36
OtrzymaÅ‚ podziÄ™kowaÅ„: 0 razy
PSP: PSP-2004
Firmware: 3.90 M33
Nudziło mi się strasznie i pobrałem ten film który mnie mile zaskoczył czasem nawet śmieszny szczególnie dla ludzi o moich poglądach religijnych. Ode mnie 6 / 10 .

PostWysÅ‚any: 29 Lis 2011 06:47 
Bywalec
Bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 18 Wrz 2010 13:46
Miejscowość: Rzeszów / Strażów
PSP: PSP GO
Firmware: 6.20
Bardzo interesujący film. Ni to komedia, ni to dramat obyczajowy. Wielki plus za podjęcie się zekranizowania takiego tematu. Historia opowiedziana świetnie - czasem jest śmiesznie, a czasem po prostu zmusza widza do refleksji. Stuhr jak zwykle mnie nie zawiódł - bardzo sobie go cenię i po raz kolejny nie zawiodłem się na nim ani o jotę. Myślałem, że film będzie po angielsku, ale duże moje zaskoczenie, bo okazuje się, że jest całkowicie po włosku, co uważam za duży plus. Świetnie mi się słuchało dialogów w tym języku. Zakończenie pozytywnie mnie zaskoczyło, raczej nie brałem takiego pod uwagę. Dla mnie film z pewnością ambitny i na jakiś sposób odkrywczy, zatem z pełnym usprawiedliwieniem wystawiam:
- 8 / 10

PostWysÅ‚any: 30 Lis 2011 19:11 
Uczestnik
Uczestnik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Lip 2009 13:30
Miejscowość: Krk
PSP: PSP-1004
Firmware: 5.00 M33
Poza samym głównym motywem filmu nic ciekawego totalnie zmarnowany potencjał no i nuda, wcale nie liczyłem na mega ateistyczna komedie ale na chociaż parę fajnych scen a tu nuda i nuda, lepiej czas poświęcić na film "Wiara czyni czuba" i przejrzeć na oczy hehe

PostWysÅ‚any: 12 Sty 2012 04:39 
Uczestnik
Uczestnik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Lis 2010 14:23
Miejscowość: Zielona Góra
fajny film, choć nic porywającego w nim nie ma. Jeśli ktoś szuka akcji i przygody to niech na tą produkcję nawet nie patrzy, ale jeżeli lubi po prostu dobry film, to czasu nie będzie żałował
takie 7 na 10

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości