Nazwa u偶ytkownika:   Has艂o:   Zapami臋taj mnie 
Obecny czas: 11 Lut 2012 10:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu:
PostWys艂any: 08 Wrz 2008 15:38 
Bywalec
Bywalec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 20 Lip 2008 15:17
Miejscowo艣膰: Miasto 艢wi臋tej Wie偶y
PSP: PSP-2004
Firmware: 5.00 M33
makaw napisa艂(a):
shadow napisa艂(a):
by艂em na tym filmie ze szko艂om i tak samo jak SharingaN spodziewa艂em sie czego艣 lepszego...

LOL
To nie jest film akcji czy jakie艣 tam co艣 bosz :shock: To jest kawa艂 historii, a nie jakie艣 z palca wyssane pierdo艂y!!! Czego si臋 po tym filmie spodziewa艂e艣? Samotnego wojownika kt贸ry si臋 przedziera przez ca艂膮 armie wrog贸w? To nie RAMBO :roll:

nie chodzi mi o historie lecz o to, 偶e kiepsko wykonali ten film...

G贸ra

Temat postu:
PostWys艂any: 08 Wrz 2008 20:09 
W贸dz Mod贸w
W贸dz Mod贸w
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 16 Kwi 2008 15:23
Jak dla mnie film bardzo dobrze wykonany. Co oni mieli tam jeszcze doda膰? Jakie艣 efekty specjalne? Mo偶e laserowe dzia艂ka XD

>>>Denerwuj膮 Cie limity na RapidShare, HotFile itp.? Oto szybki spos贸b na ich omini臋cie!<<<

G贸ra

Temat postu:
PostWys艂any: 09 Wrz 2008 13:19 
Uczestnik
Uczestnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 14 Sie 2008 12:39
Miejscowo艣膰: ...lepiej nie pytaj
Moim zdaniem najlepszy polski film o drugiej wojnie 艣wiatowej, ale raczej powinno si臋 za niego zap艂aci膰, ni偶 艣ci膮ga膰. Poza tym, jak znam TVP to nied艂ugo (listopad/grudzie艅) na pewno si臋 pojawi w telewizji w jakie艣 艣wi臋to. By艂em na tym w kinie z klas膮 (tamtejsza 1 gimnazjum, nie wstydz臋 si臋 swojego wieku xD) i to nie by艂 najlepszy wyb贸r...

G贸ra

Temat postu:
PostWys艂any: 14 Pa藕 2008 13:54 
Nowy
Nowy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 14 Sie 2008 17:52
Miejscowo艣膰: Krak贸w
jak uruchomic ten film? jaki folder?

G贸ra

Temat postu:
PostWys艂any: 14 Pa藕 2008 14:15 
Zaawansowany u偶ytkownik
Zaawansowany u偶ytkownik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 02 Gru 2007 17:51
Firmware: 5.02 GEN
VIDEO ?

G贸ra

Temat postu:
PostWys艂any: 18 Pa藕 2008 12:02 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

Do艂膮czenie: 05 Maj 2008 18:49
imo dobry film, ale nie bez wad. My艣l臋, 偶e Wajda zbyt d艂ugo nosi艂 si臋 z zamiarem nakr臋ceniem filmu o tej tematyce i chcia艂 zamie艣ci膰 w nim zbyt wiele w膮tk贸w. NIepodoba mi si臋, 偶e niekt贸rzy bohaterowie pojawiaj膮 si臋 tylko po to by za chwil臋 zgin膮膰. Mo偶e to i mia艂o pokaza膰 szerszy aspekt sprawy, jednak przez to nie czu艂em szczeg贸lnej wi臋zi z konkretnym bohaterem (jak to jest np. w genialnym "Popiele i diamencie", i postaci Ma膰ka). Miejscami jest te偶 zbyt patetycznie i czarno-bia艂o. S膮 chyba dwie postaci przedstawione w spos贸b dwuznaczny: jedna to Rosjanin pomagaj膮cy polskiej rodzinie a druga to Chyra, kt贸rego bohater zdradzi艂 by ratowa膰 w艂asne 偶ycie. Og贸lnie to film jest 艂adny, poprawny, uderza w najczulsze struny polskiej to偶samo艣ci, porusza sprawy ojczyzny, honoru i wiary, jednak czego艣 mi w nim brakuje, czego艣 co wznios艂oby go ponad przeci臋tno艣膰. Mo偶e to dlatego, 偶e zestawiaj膮c ze sob膮 re偶ysera i temat oczekiwa艂em arcydzie艂a, a ten film z pewno艣ci膮 nim nie jest. Nie mniej ma par臋 rewelacyjnych scen, na czele z pami臋tn膮 sekwencj膮 ko艅cow膮...
Z pewno艣ci膮 trzeba ten film zobaczy膰. Po pierwsze z wzgl臋du na tematyk臋, po drugie by wyrobi膰 swoj膮 w艂asn膮 opini臋 na temat tego dzie艂a. Szkoda te偶, 偶e film jest nakierowany g艂贸wnie na publiczno艣膰 polsk膮, potrzebujemy filmu kt贸ry pokaza艂by nasz膮 histori臋 ca艂emu 艣wiatu i przekonywa艂 tym samym do naszych racji (historycznych). Amerykanie potrafi膮 takie kr臋ci膰, wi臋c czemu nie my?

G贸ra

Temat postu:
PostWys艂any: 14 Lis 2008 22:23 
Uczestnik
Uczestnik

Do艂膮czenie: 28 Wrz 2008 16:16
Miejscowo艣膰: K臋dzierzyn Ko藕le
Ciekawy film polecam wszystkim ;d

-Metal Slug Anthology
-Medal Of Honor Heroes 2

G贸ra

Temat postu: Re: [RS] Katy艅 (2007)
PostWys艂any: 21 Lut 2009 10:24 
Zaawansowany u偶ytkownik
Zaawansowany u偶ytkownik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 02 Gru 2007 17:51
Firmware: 5.02 GEN
Film bardzo dobry pokazuje zdarzenia w Katyniu od strony polskich oficer贸w. Polecam

G贸ra

PostWys艂any: 02 Mar 2009 15:33 
Bywalec
Bywalec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 22 Gru 2008 19:20
Miejscowo艣膰: Krak贸w
PSP: PSP-3000
Firmware: 6.20
Film jest naprawd臋 straszny. Nie pokazuje ogromu cierpienia i b贸lu podczas drugiej wojny 艣wiatowej, obejrzyjcie List臋 Schindlera, albo Pianist臋. Owszem, dobrze,偶e robi膮 takie filmy, uk艂ony w stron臋 Wajdy, ale to nie to, za du偶o interesuj臋 si臋 II wojn膮 艣wiatow膮, 偶eby mnie powali艂. No ale, ja zarabiam na 偶ycie pisaniem recenzji i widz臋 wi臋cej b艂臋d贸w. Mam problem z kodekami bo zuploadowa艂abym Pianist臋 albo List臋, to filmy po kt贸rych przez tydzie艅 nie mog艂am doj艣膰 do siebie. Dobrze jednak,偶e Wajda zrobi艂 ten film, szeroko skala odbiorc贸w, mo偶e zmieni si臋 my艣lenie niekt贸rych ( patrz zdj臋cia na nk w piecu krematoryjnym). Dzi臋kuje za ka偶d膮 wstawk臋, 艣wietnie przygotowana (艣ci膮gn臋艂am dla siostry)

psp 3000 6.20 TN-C
Mi艂o艣niczka konsol, jednak opery i kosiarek.

nie dyskutuj ze mn膮, moja ironia dodaje mi + 60 do charyzmy mam godmode i jestem wyexpiona.

G贸ra

Temat postu: Re:
PostWys艂any: 06 Mar 2009 08:01 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

Do艂膮czenie: 02 Sty 2009 11:26
PSP: PSP-1003
by艂 sobie Admin... napisa艂(a):

jak ja 艣ci膮gn膮艂em stare i tam mia艂em b艂膮d, 偶e 3 part jest szukodzony, po jego naprawieniu by艂o to samo, to musz臋 艣ci膮ga膰 od nowa wszystkie trzy nowe party ?

G贸ra

PostWys艂any: 23 Kwi 2009 10:55 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 22 Lut 2009 12:57
Miejscowo艣膰: Wroc艂aw
zgadzam sie z makawem
a tak poza tym jako艣膰 tego filmu jest jedna z najgorszych jakie widzialem :shock:

http://www.monsterhunter.rpgforum.pl

G贸ra

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 0 go艣ci

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj:
Skocz do: