Nazwa u偶ytkownika:   Has艂o:   Zapami臋taj mnie 
Obecny czas: 11 Lut 2012 11:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(贸w) ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Plugin Popsloader
PostWys艂any: 23 Cze 2009 18:28 
Moderator
Moderator
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 29 Lut 2008 18:06
Miejscowo艣膰: 100lica
PSP: PSP-1003
Firmware: 5.00 M33
Postanowi艂em zrobi膰 zbiorowy temat z tym pluginem bo mam dosy膰 szukania za ka偶dego kto ma z tym k艂opot :roll:

Popsloader to plugin, kt贸ry usprawnia, a wr臋cz czasem umo偶liwia emulacj臋 gier z PSOne na PSP. Plugin jest 艂atwy w u偶yciu i ca艂kowicie bezpieczny, nie mo偶na z艂apa膰 bricka, ani innego paskudztwa.
W zale偶no艣ci od softu 艣ci膮gamy jedn膮 z paczek :

Image

Popsloader dla soft贸w 3.51 M33 - 3.60 M33, posiada emulator w wersjach 3.00 - 3.52

ifile.it, rapidshare.com

Popsloader dla soft贸w 3.71 M33-4, posiada emulator w wersjach 3.00 - 3.72

ifile.it, rapidshare.com

Popsloader dla soft贸w 3.80 M33-5 - 4.01 M33-2, posiada emulator w wersjach 3.00 - 3.72

ifile.it, rapidshare.com

Popsloader dla soft贸w 5.00 M33-2 i nowszych, posiada emulator w wersjach 3.00 - 5.00

ifile.it, rapidshare.com

Popsloader dla softu 5.50 GEN, posiada emulator w wersjach 3.00 - 5.00

ifile.it, rapidshare.com

Je艣li wybierzemy opcje "Orginal form flash" to zostaje za艂adowany emulator z numerkiem naszego softu (np. 5.00 m33-2 = popsloader 5.00)

Instalacja:

1.Rozpakowujemy paczk臋 z danym popsloaderem
2.Folder seplugins wrzucamy bezpo艣rednio na kart臋 pami臋ci (je艣li posiadamy ju偶 taki folder na karcie to kopiujemy zawarto艣膰 seplugins z naszej paczki do niego)
3.Wchodzimy w Recovery Menu (przy uruchamianiu konsoli trzymamy R), wybieramy tam zak艂adk臋 plugins i uruchamiamy popsloader.prx (obok musi pojawi膰 si臋 [Enabled]
4.Uruchamiamy nasz膮 gr臋 i wybieramy dany popsloader z listy, kt贸ra nam si臋 pojawi (je偶eli chcemy wybra膰 inny popsloader to wychodzimy z gry i ponownie j膮 uruchamiamy trzymaj膮c R)

Image

G贸ra

Temat postu: Re: Plugin Popsloader
PostWys艂any: 23 Cze 2009 20:08 
W贸dz Mod贸w
W贸dz Mod贸w
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 16 Kwi 2008 15:23
PSP: PSP-2004
艢wietny temat tomsho Dodaj jeszcze popsloadera najnowszego co wyszed艂 dla GEN'a ;) No i jaki艣 screen by si臋 przyda艂 :P

>>>Denerwuj膮 Cie limity na RapidShare, HotFile itp.? Oto szybki spos贸b na ich omini臋cie!<<<

G贸ra

PostWys艂any: 23 Cze 2009 22:03 
Moderator
Moderator
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 29 Lut 2008 18:06
Miejscowo艣膰: 100lica
Okej, temat zaktualizowany :D

Image

G贸ra

PostWys艂any: 18 Wrz 2009 21:18 
ZBANOWANY
ZBANOWANY
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 22 Cze 2009 12:21
Wyskakuje mi komunikat czy zamienic pops txt na pops txt, mam dac tak?
Wtedy nie bede mogl uzywac pluginu, ktory jest mi potrzebny do dzialania analoga?

Wole sie nie bawic w moim psp, ale jak dla mnie powinienem chyba przepisac linijke z tego popsa do popsa ktorego juz mam. ale wole poczekac na odp niz cos zepsuc

G贸ra

PostWys艂any: 19 Wrz 2009 08:24 
Uploader
Uploader
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 11 Wrz 2008 15:30
Miejscowo艣膰: Somewhere in the universe ...
PSP: PSP-2001
gavri napisa艂(a):
Wole sie nie bawic w moim psp, ale jak dla mnie powinienem chyba przepisac linijke z tego popsa do popsa ktorego juz mam. ale wole poczekac na odp niz cos zepsuc

tak, wystarczy przepisa膰/skopiowa膰 komend臋 do tego dokumentu, kt贸ry ju偶 masz :)

Image

Najbli偶sze uploady:
Ukryta Wiadomosc:

G贸ra

PostWys艂any: 22 Wrz 2009 20:49 
Sta艂y u偶ytkownik
Sta艂y u偶ytkownik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 01 Mar 2009 17:32
PSP: PSP-2004
eh....
ms0:/seplugins/popsloader.prx 1
zrobi艂em ten folder seplugins i wsadzi艂em tam ten plik psploader.prx kt贸ry pojawi艂 si臋 przy rozpakowaniu (i by艂 tam jeszcze inny folder z jakimi艣 plikami , nie wiedzia艂em co to jest wi臋c zostawi艂em na dysku) ale to chyba nie potrzebne by艂o :D

po wielkich m臋czarniach uda艂o mi si臋 wej艣膰 w to "recower menu" wchodz臋 w plugin s i jest napisane tylko m33 recovery menu a pod spodem back i nic wi臋cej
a jak chcia艂em w艂膮czy膰 gierk臋 z PSX (shaman kinga) to pokazuje sie tylko logo PSX
i nast臋pnie "Czarny EKRAN" nie ma wtedy 偶adnego zawiasa wi臋c mog臋 normalnie wyj艣膰 przez "home"

wi臋c mo偶ne mi kto艣 powiedzie膰 co 藕le zrobi艂em ? ;(

Bezproblemowe pobieranie plik贸w z: RapidShare , MegaUpload , Storage , Hotfile , Netload

G贸ra

PostWys艂any: 22 Wrz 2009 20:54 
Super Moderator
Super Moderator
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 23 Cze 2008 20:13
Miejscowo艣膰: ..::PSK::..
PSP: PSP-2003
Sformatuj kart臋 i zacznij od nowa. Skopiuj sobie tylko SAVE'y bo ich pewnie nie chcesz straci膰.

G贸ra

PostWys艂any: 14 Maj 2010 13:35 
Nowy
Nowy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 12 Sie 2008 21:06
no dobra ja ju偶 powoli wymi臋kam. Mam soft 4.01 M33 pobra艂em wi臋c odpowiedni popsloader ( ten na czerwono zapisany) wgra艂em zgodnie z instrukcj膮. W recovery menu wchodz臋 w plugins i widz臋 偶e co艣 jest...popsloader.prx [POPS]...wszystko pi臋knie...tylko dlaczego zaraz po tym w nawiasie mam (Disabled). Z zaleceniami ung_svan'a zrobi艂em format karty powt贸rzy艂em czynnos膰i i nadal to samo. Ma kto艣 pomys艂 co z tym zrobi膰 ? Dodam jeszcze, ze w pobranym przeze mnie folderze jest wspomniany popsloader.prx i jeszcze jeden folder o nazwie popsloader kt贸ry zawiera kilkana艣cie jak nie kilkadziesi膮t plik贸w z zako艅czeniem psx. Folder r贸wnie偶 zgra艂em do plugins...

G贸ra

PostWys艂any: 14 Maj 2010 17:33 
Super Moderator
Super Moderator
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 23 Cze 2008 20:13
Miejscowo艣膰: ..::PSK::..
PSP: PSP-2003
Wejd藕 jeszcze raz w Recovery Menu w Plugins i tam gdzie masz popsloader naci艣nij X, powinno wtedy zmieni膰 si臋 z "Disabled" na "Enabled", czyli z "wy艂膮czony" na "w艂膮czony". Plugin jest nieaktywny i dlatego ci nie dzia艂a. W nowszych softach, bodaj偶e od 5.00 wystarczy w pliku tekstowym POPS.TXT zamieni膰 0 na 1, w starszych jak 4.01 musisz wej艣膰 w RM aby go w艂膮czy膰.

G贸ra

PostWys艂any: 14 Maj 2010 18:34 
Nowy
Nowy
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 12 Sie 2008 21:06
Faktycznie sprawa okaza艂a si臋 prosta. Przez to, 偶e nie doczyta艂em troch臋 si臋 z tym m臋czy艂em. teraz ju偶 wszystko dzia艂a i mog臋 powspomina膰 gry psx. Wielkie dzi臋ki za pomoc :)

G贸ra

PostWys艂any: 17 Lip 2010 18:22 
Nowy
Nowy

Do艂膮czenie: 29 Sie 2009 12:28
Siemka Posiadam soft 5.50GEN-D3 i jako艣 ten pops loader mi nie dzia艂a. Jest widoczny w RM usawiony na eabled i niemam mo偶liwo艣ci wybory wersji podcza w艂aczanie gry nawe jak trzymam R

G贸ra

PostWys艂any: 10 Wrz 2010 18:52 
Pocz膮tkuj膮cy
Pocz膮tkuj膮cy

Do艂膮czenie: 19 Maj 2008 10:04
Miejscowo艣膰: J臋drzej贸w
mam ten sam problem

G贸ra

PostWys艂any: 17 Maj 2011 20:12 
Nowy
Nowy

Do艂膮czenie: 20 Sie 2010 16:46
witam mam pytanko mam gre Final Fantasy VII PL i psp3004 6.20 TN-D i jakos nie moze mi ruszyc :/(czarny ekran i tyle) podobno zeby odpalila potrzebny mi jest psploader:D ktory mam sciagnac do mojej wersji bo tak srednio sie orietuje? :( no i ogolnie jak uruchomic na tym systemie skoro nie ma ogolno dostepnego Recovery Menu?(wiem zielony jestem ale prosze o wyrozumialosc:D)

G贸ra

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(贸w) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 0 go艣ci

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj:
Skocz do: